Familien Sletten

Ja nå har russen inntatt heimen og det er så koselig Kul. Annekset vårt ble innviet ved at Ivar Andr og noen russevenner overnattet der i går kveld. Selv om Ivar Andre er hjemme og har lagt seg og nå sover på sitt eget rom, så kommer det flere ungdommer å sover over her i natt. Det kommer også noen som skal sove over i kjelleren. Jeg syns det er så greit at de er her hjemme hos oss, på den måten vet jeg ihvertfall hvor min sønn er, men nå vet også russevennene til Ivar Andre at de kan sove over her.

 

Ivar Andre har ikke tatt førerkortet enda, det er bare sommel fra hans side. Tror nok han angrer litt nå, for han elsker å kjøre russebilen, så tidligere i kveld måtte jeg være med så han fikk kjøre. Chevrolet er en bil jeg så gjerne skulle hatt, vi hadde det for noen år siden. Derfor var det så gøy å sitte i russebilen og bare den lyden - I love it.

 

Ja den som hadde vært 18 år og russ igjen, skjønner godt at man som russ kan bli litt vill og yr. Kjøre rundt i russebil, ikke noen bekymring, musikken dundrer i ørene - håper alle får en fin russetid. Vi vet at ikke alle får det, dessverre skjer det av og til en del vonde ting når ungdommene blir beruset som de må slite med resten av livet. 

 

Tenker på hvis jeg hadde vært russ nå og hadde kunne gjort alt om igjen. Er det noen ting du ville gjort annerledes? Det er nok noen ting jeg ville gjort annerledes, tatt noen andre valg enn det jeg gjorde. Og så er det noen valg jeg har gjort som jeg ville gjort om igjen.

Det beste jeg har fått ut av livet mitt er guttene mine HjerteHjerte, ville ikke byttet de bort mot noe i hele verden. 

 

Philip dro til Ålesund i går kveld, skal ha en ukes praksis i AF. Og så er det å vente på hvor han får lærlingplass, jeg tror jeg er mere spent på hvor han havner, enn han er selv.

Han ønsker seg lærlingplass i tunnel, berg og fjell, har spesialisert seg nå på sprenging. Iflg mitt syn, så har han valgt det verste og mest risikofylte området som kan velges innen anlegg. Men det er det han ønsker seg og er det noe jeg har lært gjennom jobben min, så er det viktigheten av at ungdommene får gjøre de valgene som føles riktige for dem. Yrkesvalgene kan gjøres om, de kan skifte retning når man blir eldre.

 

Det verste er når ungdommene ikke har lyst til noen ting, de foreldrene som opplever det misunner jeg ikke.

 

I morgen er det jobb, gleder meg. Ettersom jeg var syk 14 dager i tillegg til påsken og forrige uke 2 dager med kurs, så føles det godt å komme ordentlig i gang igjen. Ettersom jeg avspaserte i dag, kommer uken til å føles kort.

 

I kveld har jeg og Ivar Andre kjøpt oss kebab og tatt med hjem og sett på en film, jeg syns det var koselig at jeg ble prioritert istedenfor russevennene. Men det fristet visst ikke å være ute i kveld, det regner og er uggent vær her akkurat nå. Fra i morgen av er det bedre vær igjen.

Påskeliljene blomstrer for fullt hos oss nå og når det i tillegg er så varmt at døra kan stå oppe. Ja da er våren endelig kommet.

Hvor herlig er det ikke når man kan rusle ut i nesten ingenting og kjenne varmen, det er rett og slett herlig. Nå skinner solen og man kan nesten kjenne at snøen smelter. Det er fortsatt mye sne hjemme hos oss, men de brolagte veiene som har vært oppmåkt er i det minste snøfrie. Og all snøen er våt, så noen steder er snøen borte. Det kribler litt etter å få raket og gjort det pent ute. 

 

Vi må forresten kjøpe oss ny gressklipper. En del av tomta vår har fin plen, men store deler av tomta er både plen og litt villmark, så det blir litt hardt for den stakkars gressklipperen. Vi har noen planer, men vet ikke om vi får gjennomført dem. Vi har et megastort kirsebærtre eller har hatt et, som har blomstret så vakkert hver vår, men i år så ødela snøen hele treet. Helt utrulig hvor tung den sneen må ha vært som greide å bryte ned hele det store, kraftige treet. Det første vi skal gjøre når sneen blir borte er å sage ned treet, men større er utfordringen å få fjernet røttene. Får vi gjort det, så skal vi få ryddet der og kjørt på ny jord og så en ny "fin" plen. Da blir det mye lettere å klippe plenen.

 

I går morgen hadde jeg en morsom opplevelse eller den ble ihvertfall morsom. Jeg var på Lillehammer på kurs og fikk ikke tak i Ivar Andre på morgenen, tlf hans var ikke koblet til. Når han da hadde vært på russedåp kvelden før, ble jeg selvfølgelig urolig. Og bedre ble det ikke kl 08320 når jeg sendte melding til en kamerat av han på skolen og han ikke hadde sett han. Da ble virkelig alle alarm-antennene mine tent!!!

Hva skjer tenkte jeg, Ivar Andre er alltid flink til å si ifra hvor han er. Ligger han i en grøft? Trodde vel egentlig ikke det og fornuften min sa at det sikkert hadde en logisk forklaring, men så tenke jeg tenk om noe hadde skjedd og den tanken ble sterkest.

 

Plutselig ringte han fra en annen tlf og jeg ble superglad. Det som hadde skjedd var at han og en kamerat var hjemme hos oss, begge hadde overnattet der. Og tlf var utladet og laderen til Ivar Andre var gjenglemt et sted. Jeg var jo også bekymret for hundene våre, men de var luftet, fått mat og alt var bra.

 

Kameraten fra skolen sendte bekymringsmeldinga mi videre til kameraten som overnattet hos oss og da var Ivar Andre sikker på at mamsen allerede hadde kastet seg i bilen på tur til Vinstra for å se etter gutten sin.

 

Så vi lo både jeg og Ivar Andre når han ringte meg og vi fikk oppklart det hele. Han hadde sagt til kameraten sin: " Du må ikke svare slik til mamma, da kaster hun alt fra seg og setter seg i bilen og kommer". Hadde han ikke ringt meg så er det mulig jeg hadde gjort detKul.

 

Høres jeg litt hysterisk ut? Nei, syns egentlig ikke det. For jeg er vant til å få beskjed og at Ivar Andre svarer når jeg ringer. Så enkelt er det, gjør han det så er det ingen problemer. Og jeg er ikke en slik mamma som ringer og kontrollerer, oftest ringer jeg ikke i det hele tatt. 

 

Men det ble en av de historiene som jeg sikkert får høre igjen og som blir en stor og mye verre historie når den blir gjentatt av mine brødre. Det er bra at noen skaper underholdning for andre Kul.

 

Ha en fin lørdag alle sammen Hjerte.

Nå er jeg hjemme etter 2 dager på kurs. Kurset var bra og utrulig god mat og lettvint når det ikke var lenger unna enn Lillehammer.

 

I ettermiddag dro Ivar Andre med russegjengen til Halden på russetreff, ferdig med russebilen ble de også. Jeg har enda ikke sett den ferdig, gleder meg til å se den.

 

Kl 0700 i går før jeg dro på kurs fikk jeg strøket på bokstavene på russedressen. Det ble litt i siste liten, men vi rakk det.

 

Nå håper jeg bare at han får en fin russetid. Vi har et anneks som jeg har rengjort i dag, der vil russegjengen ha tilhold og for meg er det helt perfekt. Da har jeg litt "kontroll" og de kan komme inn til meg å spise mat. Det er noen av guttene som bor litt langt unna og da er det lettvint å sove på Vinstra.

 

Ønsker alle en god helg Hjerte.

"Don`t lose hope, you never now what tomorrow will bring". Jeg tror at det å ha håp er noe av det viktigste vi har. Man må bruke hjertet sitt for å finne frem til håpet. De tristeste menneskene man møter er de som ikke har noe håp og som av en eller annen grunn mistet det på veien. De som ikke tror på noen fremtid, at ting skal bli bedre.

 

Jeg har hatt en fin dag, første dagen på jobb etter å ha vært syk. Jeg nyter å være frisk, jeg skal være mye mere takknemlig for å være frisk. Jeg kan hoppe ut av senga hver morgen, jeg ser, jeg hører, jeg kan kle på meg selv, spise - ja jeg kan egentlig gjøre akkurat hva jeg vil. Tenk noe så fantastisk og det beste av alt - jeg bor i Norge, har trygghet og frihet til å leve livet mitt akkurat som jeg vil.

 

For en gudegave jeg har fått Hjerte

 

 

Nyeste kommentarer

12.07 | 13:15

Hei. Ja jeg skal sende katalog til deg og sjekke ut hva som er ledig på Prime Blue 4. Sender deg svar på mail :).

...
12.07 | 13:15

Hei, vi bruker den som du har vært på, jeg har faktisk ikke prøvd noen andre. Men vi har vært fornøyde med den :).

...
03.07 | 13:20

Didim er nydelig og det høres ut som dere koser dere! Hvor anbefaler du å ta tyrkisk bad? Jeg har vært på en nede i ei bakgate til venstre for Ataturk (Sultan)

...
27.06 | 19:36

Ksn jeg få tilsendt katalog over prime blue5?
Er det flre penthose leiligheter igjen på primeblue4? Var der å titta i fjor sommer
På to penthose leiligheter.

...