Familien Sletten

I morgen tidlig er jeg ferdig på min faste jobb og da har jeg en uke fri. 

 

Gleder meg til å tilbringe dagen på Elvekanten Aktivitetshus, det er virkelig inspirerende å være sammen med de andre frivillige og brukere av stedet. Jeg har alltid drømt om å kunne drive et slikt sted akkurat slik som jeg ønsket det og nå har jeg muligheten til det. Selvfølgelig sammen med flere, men allikevel så har jeg en visjon om hvordan det kan bli.

 

Et sosialt møtepunkt, der alle vil bli sett og føle seg inkludert. Vi har et spennende kreativt verksted, som er populært å bruke. Jeg søkte midler til vårt kreative verksted fra Sparebankstiftelsen.no og fikk kr 50 000,- , det var bare så gøy!!! Det er viktig at her må det sendes inn regnskap og kvittering for alt man har kjøpt inn. Det blir så gøy og kunne handle inn, for nå har vi ikke hatt mye penger.

 

Vi har også hatt lotteri og salgsutstilling under Peer Gynt stevnet, og målet var å få kjøpt ny sofa (se bildet) og det greide vi. I tillegg fikk vi kjøpt oss nytt bord til sofaen og 3 gode stoler til et annet rom. Det er ikke rart at det er inspirerende å jobbe ved Elvekanten. Hadde selvsagt vært gøy med litt lønn også, men kanskje vi får til det til slutt også.

 

Er du på Vinstra så ta deg en tur innom, kjøp deg en kopp kaffe og kake og middag selges kl 13 og utover. 

Vi holder til i 2 etasjen i et av Vinstras eldste tømmehus.

 

 

Når en dør lukkes åpnes en ny, dette er det mange som har erfart. For å erfare det, må du først lukke en dør.

Dette kan kjennes skummelt, for å lukke den ene døren innebærer å si farvel, ta avskjed fra noe eller noen. Og det i seg selv er ganske skremmende for du vet ikke på forhånd hva konsekvensene blir.

Konsekvensene får du i ettertid når det ikke finnes noen retur.

Men det er viktig når man har tatt en avgjørelse og stå for den, altså lukke døren skikkelig, låse den og kaste nøkkelen.

Jeg har sagt opp min stilling ved Rus og Psykisk helse etter 18 år og det var ikke noe enkelt valg. Jeg begynte i en ny stilling i mars i år, som jeg stortrives i og mye spennende har skjedd siden.

Jeg har startet mitt eget firma som heter Sletten Sykepleietjenester og dette gleder jeg meg til å utvikle. 

Kontor og samtalerom er på plass, jeg kan også reise hjem på besøk hvis det er behov for det. Jeg kan leie meg ut for kortere eller lengre tid til kommuner innen mitt fagfelt som er rus og psykisk helse.

Etter alt som har skjedd for snart 2 år siden da vi mistet Laura Iris, kjennes det godt å være i gang med noe som engasjerer meg.

Gå inn på facebook og søk opp Elvekanten Aktivitetshus - du må veldig gjerne trykke på likes 🙂.


Dette stedet drifter jeg og 3 andre frivillig og dette er et utrulig spennende tilbud til våre innbyggere - en sosial møteplass med kreativt verksted.

Veien blir til mens man går - tør å satse på det du drømmer om.

 

 

 

 

Nå er ferien over for denne gangen og jeg syns jeg har hatt en fin sommer. 

Jeg og Isabelle (niese) dro på Norgestur, den var på en måte godt planlagt, men så snudde vi om på hele turen vår pga værmeldinga. 

Det gjorde at vi hadde fint vær på hele turen vår, nesten ihvertfall. Vi skulle starte i Bergen, men Bergen ble kuttet helt ut.

Vi startet med å reise til Stavern, der fikk vi så vidt fikk tak i et rom på en Folkehøgskole. Men der var det knallfint å bo, stort nyoppusset både rom og bad, så der hadde vi det bra.

På kvelden dro vi på besøk til en gammel skolekamerat av meg fra sykepleien, grillet og koste oss. Var utrulig koselig å treffes igjen.

Vi dro videre nedover hele sørlandskysten, og var innom hver liten by og hadde det skikkelig fint. Solen skinte og det var artig å se de forskjellige stedene. Men når vi snudde om på hele ruten vår og avbestilte hotellene vi hadde booket, startet overnattingsproblemene, i Kristiansand fantes det ikke et hotelrom å oppdrive.

Her var vi heldige og fikk bo 3 netter hos en annen skolekamerat fra studietiden. Så vi hadde fine dager i full sol på bystranda i Kristiansand. Der dro vi også til Vennesla og gikk en spennende tur langs elva, gjennom tunneler og over bruer – i en ca. 4 kilometer lang tømmerrenne.

Så dro vi videre til Lindesnes og ut på fyret. Det var så koselig langs veien ut til Lindesnes, med båtnaust og svaner i vannet - idyllisk. Når vi var ute på fyret blåste det skikkelig og jeg hadde feil klær på meg, en kjole som jeg måtte holde på for at den ikke skulle ta til værs.

Den kvelden kom vi frem til Stavanger og der ble vi i 5 døgn, der hadde vi greid å ordne med hotelrom. Og det var bra for der hadde vi ingen kjente vi kunne spurt om overnatting.

Vi hadde 5 fantastiske dager der, vi forelsket oss i byen. Sol, brygge, fargegaten, idyllisk liten innsjø midt i byen med svaner og andre fugler. Utrulig mye å se på. Og vi var to dager ute på Sola strand, den var bare så fin. Hadde med oss mat og lesestoff og koste oss skikkelig, det var som å være i syden.

Spiste mye god mat på hele turen, det hører med. Alltid spennende å finne gode restauranter når man er på tur, da anbefaler jeg å bruke Tripadvisor.

Siste uken var jeg og Isabelle på hytta som jeg har utenfor Oslo og der var det også knallvær. Nesten for varmt til å sitte ute i solen. Jeg og Isabelle har vært mye sammen denne sommeren og det har vært utrulig koselig.

Etter at jeg begynte i min nye jobb har jeg mye fri ettersom jeg jobber i medlevturnus. Tenker at jeg etterhvert skal jobbe ekstra i friukene mine, i en annen kommune, men nå i sommer skal jeg bare nyte de friukene jeg har mellom jobbingen.

Så nå er jeg på hytta på Kvamsfjellet, det har vært noen fine dager. Det har vært sol fra morgen til kveld, noen ganger så varmt at jeg har måttet gå inn i hytta og avkjølt meg.

Det er veldig koselig å være her fordi rundt meg er det mange slektninger som har hytte og noen av dem er her nå. Og det er langt imellom jeg treffer noen av dem, så da er det ekstra koselig å treffes her.

En venninne av meg har også hytte rett ved siden av her, så i går gikk vi en fin tur i varmen. Jeg følte meg som et sprengt tomat i hodet, og såg nok slik ut også, men ellers veldig bra.

I går kom min bror Runar, Åsne Oline og Tord innom en tur med ørret til oss, jeg har ikke spist helt fersk ørret på mange år. Det smakte himmelsk.

På kvelden hadde vi (Ivar Andre og Isabelle) en ekstra fin kveld, kl 00 dro vi til Årvillingen med kajakk. Det var helt stille på vannet og himmelen og vannet lå farget i de vakreste rødfarger, og med Rondane i bakgrunnen måtte det bare bli vakkert.

Ivar Andre og min niese Isabelle har vært her sammen med meg selv om de kjørt opp og ned til Vinstra på jobb.

Nå er kl 09 og det blåser og regner ute, men da er det ekstra koselig å være inne og fyre på peisen. Reiser ned igjen i dag jeg også sammen med Ivar Andre og Isabelle.

 

 

 

Jeg har alltid elsket å være på hytta vår, og jeg brukte den mye når jeg bodde i Oslo. Var her også mye når guttene var små, men nå har den stått ubrukt i altfor mange år.
Det er alltid mye å gjøre når man har hytte og ettersom jeg har vært alene i mange år, har mye blitt stående ugjort. Heldigvis er Ivar Andre ivrig på å gjøre ting og tang og er nå ferdig med å murt opp igjen en stor mur som holdt «hele» plenen på plass. Jeg er så glad og takknemlig for dette og nå har vi (han) fått på mye ny matjord og sådd, så da blir det så bra.

Akkurat nå sitter jeg i skyggen og ser utover sjøen, og skriver på bloggen. Når Linnea og jeg kom hadde Ivar Andre kjøpt et ganske stort basseng og plassert slik at vi ser rett ut på sjøen. Så der har Linnea og jeg tilbrakt mye tid i dag, var utrulig deilig. Snart kommer Ivar Andre hjem fra jobben, og da skal vi spise mat fra Annis på Ringebu. Ivar Andre har bodd her på hytta siden hytteforbudet ble opphevet og jobber i Oslo, men om en ukes tid flytter han hjem til Vinstra og skal jobbe der i sommer.

Han er nå ferdig med første året på sykepleien og til høsten skal han i sin første praksis.

Nyeste kommentarer

01.11 | 13:07

Slutt på visa til Tyrkia siden mars 2020

...
29.04 | 19:46

Hei fra den 19/8 og til med 25/9 lurte vi på om det var mulig å leie en leilighet for
2 . Har leid på prime blue for ca 3 år siden gjennom en norsk dame

...
12.07 | 13:15

Hei. Ja jeg skal sende katalog til deg og sjekke ut hva som er ledig på Prime Blue 4. Sender deg svar på mail :).

...
27.06 | 19:36

Ksn jeg få tilsendt katalog over prime blue5?
Er det flre penthose leiligheter igjen på primeblue4? Var der å titta i fjor sommer
På to penthose leiligheter.

...