Familien Sletten

I helgen har jeg vært på akvarell kurs. Hadde som vanlig ikke lyst til å reise når det nærmet seg avreise, men det ble veldig bra.

Var på kurs i Sandefjord der Michal Suffczynski var instruktør. Til daglig bor han i Polen, når han ikke reiser verden rundt. Han er en kjendis innen akvarell og hadde doktorgrad osv.

Aud Rye som jeg har gått på 2 akvarellkurs hos tidligere var også elev der og sa at det ikke hver dag man får oppleve en mester. Så da var jeg litt stolt over at lille jeg også var elev der.

 

Det var 2 instense dager, med mye lærdom som skulle inn.

 

Vebjørn Sand hadde også Pop In utstilling i Sandefjord og vi dro også dit og såg på den. Den utstillingen var både fasinerende og gripende, man blir berørt av bildene hans.

Hadde også en morsom opplevelse, la ut et bilde jeg hadde malt på kurset på my story på Instragram og det bildet hadde Vebjørn Sand kommentert på melding til meg. Jeg trodde ikke mine egne øyner - det er jo min stor helt!! 

 

Her på Vinstra går livet sin gang, Ivar Andre er i full gang med studiene sine. Pluss at han holder på med et oppusssingsprosjekt i kjelleren og det  blir utvidet for hver gang de holder på der nede. 

Philip er reist på jobb igjen som lærling, snart bare 10 mnd igjen.

 

På mandag skulle Laura Iris ❤ begynt i 2 klasse på videregående, slik ble det dessverre ikke. Tenk at det snart er et år siden hun ble drept og jeg har ingen anelse hvor det året har blitt av. Linnea hennes storesøster startet heller ikke på skolen, livet er snudd opp ned.

 

Ta vare på hverandre ❤.

 

 

Ny epoke i livet vårt. I dag dro Ivar Andre for å starte på skolen, han har valgt å gå sykepleierhøgskolen. Etter mye frem og tilbake valgte han å ta desentralisert, dvs at han går deltid og jobber ved siden av. (Legger ved et bilde av Ivar Andre, akkurat før han hopper inn i bilen før han reiser. Han ropte ikke akkurat hurra når jeg ville ta bilde, men jeg fikk nå tatt et.)

 

På veien til skolen kom han som en av de første til ulykken i Fåvang, der det etterhvert kom både sykebiler, politi, brannbiler og legehelikopter. Tenke etterpå at det kunne vært Ivar Andre som hadde kommet noen minutter tidliger og frontkolliderte med hun som kom over i feil kjørebane. Kanskje egoistisk å tenke slikt, men jeg var så glad for at alt gikk bra med han.

 

Selv sitter jeg på nattvakt på DPS Otta og det trives jeg veldig godt med. Nå jobber jeg sammen med ei som jeg ikke har sett på nesten et år.

 

I helgen skal jeg på akvarellkurs i Sandefjord, av en kjent akvarellmaler Michal Suffczynsk. Tror han var fra Polen.  Akkurat nå gleder jeg meg som vanlig ikke til å reise noen sted, men jeg vet at når jeg bare kommer dit så blir det bra.

 

 

 

 

Nå er jeg hjemme på Vinstra igjen, etter flere dager på hytta. Det ble veldig stille etter att Linnea dro hjem. Og det har vært fine stunder og vonde stunder. Vanligvis trives jeg godt med å være alene, men nå kjente jeg at det ble litt for stille.

 

I går kveld hadde jeg en fin kveld. Ettersom Ivar Andre stadig sier at jeg er usosial og dårlig til å ta vare på mine venner, sendte jeg en sms til 3 venninner. To av dem kunne møte meg og vi møttes i går kveld.

Spiste Street food på en stilig restaurant AHAAN på Majorstua. Det var utrulig koselig å treffe Therese og Anne, det var som årene bare var borte. Det er faktisk 5 år siden sist vi var sammen, så lenge skal det ikke gå til neste gang. Det var så godt å prate med dem, jeg har hatt litt kontakt på sms etter drapet på Laura Iris. Og ettersom det har stått mye om det i media, visste de mye om det. Veldig glad for denne kvelden.

 

Når jeg kom hjem på hytta, så tok jeg en madrass og la meg på balkongen for å høre på lydboka mi - anbefaler Storytel. Og jammen lå jeg der i hele natt, var så utrulig deilig. Jeg elsker å ligge ute, men etter det som skjedde med Laura Iris har jeg ikke tort å gjøre det hjemme på Vinstra denne sommeren. 

 

Jeg hadde en fin dag i før jeg dro hjem i dag også. Hytta vår ligger på Nærsnes eller egentlig midt mellom Slemmestad og Nærsnes. Jeg har vært i sentrum på Slemmestad, men det er noen år siden. Nå har det blitt så koselig der, så det er synd jeg ikke tok med Linnea og Isabeller dit også. Det var som en slik liten sørlandsby, men koselig italiensk butikk, der jeg kjøpte noen ingredienser. En voksen, litt eldre dame og en ung jente, begge fra Italia og kjempekoselige. Det var en nydelig interiørbutikk der og galleri og til slutt en koselig kafe. Alt jeg kjøpte på kafeen der smakte godt og jeg satt ute i solen og spiste og hørte på lydboken min. 

 

Jeg dro også innom på Vollen, der er det også koselig, rett ved sjøen, med små butikker og kafe. Jeg syns det er så godt å bare rusle rundt å kikke, alt er så annerledes enn på Vinstra. Var også innom et galleri der.

 

Når jeg kom hjem og ble møtt av Mia og Maia, de to hundene våre, så måtte jeg le. Iren som passer dem har hatt dem på SPA i går og de hadde blitt klipt ordentlig for første gang. Altså de var så søte og rare, jeg kjente dem nesten ikke igjen. Skal ta et bilde å legge ut.

 

Vinstra Malerklubb har nå hatt sin utstilling, det var siste dagen i går. Jeg valgte å ikke være der, men jeg deltok med bilder og solgte 2 bilder.

 

I morgen skal jeg få meg ny tlf, da må jeg også få meg nytt tlf nr. - så de som vil ha mitt nye tlfnr får spørre Kul. Det blir fortsatt mulig å nå meg på mitt gamle tlfnr, men det er jobbtlf og nå skal jeg få meg privattlf.

 

Når jeg sitter å skriver her så hører jeg Ivar Andre og Linnea kommer, de har vært hos min bror og hans familie en tur.

 

God natt Hjerte.

 

 

Nå har jeg vært her på hytta utenfor Oslo i en uke, mange år siden sist jeg har vært her så lenge.

Satt å leste i hytteboka i går og nå er det 23 år siden jeg kjøpte denne hytta. Den er dessverre ikke blitt tatt vare på slik som den burde. 

 

Hytter krever vedlikehold og her er det nok å gjøre. Men vi får ta det litt etterhvert.

Ivar Andre liker seg godt her og ønsker å pusse opp og renovere hele stedet. Alle som kjenner Ivar Andre vet at da kommer han til å gjøre det. Han har et pågangsmot som ikke alle andre har.

 

For meg var denne hytten en oase når guttene var små. Vi elsket å være her og hele barndommen til Ivar Andre og Philip er preget av dette stedet. Jeg bodde 18 år i Oslo, før jeg flyttet til Vinstra igjen, derfor er jeg veldig glad i Oslo. 

Dette er også en av grunnene til at jeg alltid har likt meg så godt her. Nærheten til Oslo fra hytta, gjør at jeg og guttene alltid har vært mye i Oslo.

 

Både Isabelle og Linnea kom hit forrige søndag og var sammen med meg på hytta. Isabelle dro hjem onsdag, men Linnea ble til fredag.

 

Vi hadde noen fine dager sammen. Været var strålende, så vi badet og solte oss nede på stranden rett nedenfor hytta.

Vi var også på kino og så Løvenes konge. Den hadde fått dårlig kritikk, men vi syns den var helt fantastisk og litt trist.

 

Vi ruslet rundt i Oslo, satt på kafeer, spiste mat på Aker brygge. Det gjør godt å oppleve slike dager sammen i familien.

 

Nå er jeg her alene, det ble plutselig veldig stille her. Ivar Andre kom en tur i går kveld og lå her i natt. Han har 3 dager igjen av sommerjobben sin i Oslo og noen jobbdager på Vinstra, før han starter på skolen. 

 

 

 

Sitter på hytta vår utenfor Oslo å skriver på IPhone min. Mye har skjedd siden sist jeg skrev noe på bloggen min. 

 

Samme dag som mor fylte 80 år fikk vi vite at drapssaken blir anket. Dagen etterpå kom det i nyhetene, den dagen vi hadde planlagt å feire mor sin bursdag. 

 

Vi søskena valgte allikevel å gjennomføre feiringa selv om familien til Laura Iris ikke orket å delta. Hvordan skal de orke det? I avisen står det om anken av drapet på deres datter, samtidig som de skulle ha feiret 80 års dagen til mor. 

 

Denne anken gjør at alt vil måtte opp igjen en gang til, når skal familien få fred. 

Drapssaken vil prege nyhetsbildet igjen, skulle virkelig ønske at familien snart kunne få en mulighet til å begynne å sørge. 

 

Jeg venter på Linnea og Isabelle, de kommer å blir her et par dager sammen med meg. Jeg har vært på sommerstevne på Østerbo i Halden, som evangeliesenteret har. Det var både fine, oppbyggelige og vonde dager, som det alltid er når man er ute på noe som egentlig bare skulle vært fint.

 

Jeg har innsett at livene våre aldri blir normale igjen, vi vil alltid mangle en. Og vi vil alltid tenke på hvordan vi mistet Laura Iris, det vil aldri bare være sorgen, vi vil alltid tenke på drapet. 

 

Vi feiret 80 års dagen til mor på verandaen hjemme hos meg og guttene. Det var en fin og vemodig ettermiddag, sammen med nærmeste slekten hennes. Det å ta bilder av mor og alle barnebarna har jeg alltid gjort, jeg gjorde det nå også. Men det føles nesten vondt å gjøre det fordi Laura Iris mangler. 

 

 

 

Nyeste kommentarer

09.06 | 19:32

Stor klem til hele familien fra oss. Tankene er hos dere.

...
29.04 | 19:46

Hei fra den 19/8 og til med 25/9 lurte vi på om det var mulig å leie en leilighet for
2 . Har leid på prime blue for ca 3 år siden gjennom en norsk dame

...
12.07 | 13:15

Hei. Ja jeg skal sende katalog til deg og sjekke ut hva som er ledig på Prime Blue 4. Sender deg svar på mail :).

...
12.07 | 13:15

Hei, vi bruker den som du har vært på, jeg har faktisk ikke prøvd noen andre. Men vi har vært fornøyde med den :).

...