Familien Sletten

Didim - dag 2

Merhaba

 

I går hadde vi en fin dag her i Didim, solen smilte til oss.  På ettermiddagen kom vinden, da vi gikk nede på strandpromenaden i Altinkum blåste det så ille at jeg følte at håret mitt sto 1 meter rett opp.

 

Nå er det store forandringer i Altinkum, annenhver restaurant/butikker er revet.  De fleste bygges opp igjen og det er full aktivitet der nede for alle vil bli ferdige til sesongen er i gang.

 

Får litt forskjellig svar om hvorfor dette har skjedd, men tror det har sammenheng med den nye guvernøren i Didim, gamle/dårlige bygninger, ulovlig bygging osv.  Det blir ihvertfall kjempefint når det er ferdig oppbygd, det er dette man kaller en skikkelig renovering.

 

For 3-4 år siden var det veien/fortauene på strandpromenaden i Altinkum som ble revet opp, palmene forsvant.  Det skulle legges nye rørsystemer osv. Det tok vel nesten ca et år før alt var i orden igjen, nye brostener/fliser ble lagt, palmene kom på plass igjen.  Strandpromenaden fikk en ny look – og nå er det bygningene som skal renoveres, så det er vel en del av en større plan.  Altinkum er plukket ut til å prioriteres når det gjelder turistmen.

 

Man vil jo ofte at ting skal være som de alltid har vært.  Men alt utvikler seg også her, nå har jeg vært her i 13 år og det er utrulig mye som har skjedd på de årene.  Fant igjen noen gamle bilder for en tid tilbake og spesielt veiene har blitt skikkelig oppgradert her.  Jeg husker når det kom lyskryss ved Alo 24, da var det morsomt å sitte der å se på hvordan det ble kjørt i lyskrysset.  Det var nok ikke alle som hadde kjørt noe særlig i lyskryss tidligere.  Året før vi kjøpte var hovedgaten Ataturk fortsatt en grusvei. I løpet av disse årene har det blir tofeltsvei og flott midtparti med palmer og blomster.

 

Når vi kjøpte for 13 år siden, et stykke bak Alo 24 – var det bare et enormt stort område uten noen hus på, vi var det eneste bygget der – nå er det kanskje 40 – 50 kompleks der.  Veiene var noen humpete jordveier og hele balkongen vår ble nedstøvet hver gang noen kjørte forbi, men for en fin tid det var.  Da var alle ungene i blokka vår småe og det var skikkelig liv og røre i bassenget vårt. 

 

Nå har vi fått ordentlige veier, støvet er borte og bassenget er ikke så mye brukt lenger, men vi storkoser oss fortsatt her. 

Barna blitt en gjeng ungdommer som møtes her i ferien og har det veldig artig sammen.  Alt til sin tid, det kommer etter hvert inn nye familier her som har barn og bassenget begynner å fylles opp igjen av liv og røre.  Og heldigvis er guttene mine blitt like glad i Didim som jeg, så vi gleder oss til å feire påsken her og så er det 4 uker i sommerferien.

 

Og jeg er så heldig at jeg kan reise ned innimellom på visningsturer og da føler jeg virkelig at jeg kommer hjem.

 

I år har det regnet verre her enn det har gjort på 61 år, så det har vært skikkelig ille.  Nå fremover blir det ikke så mye regn, de 30 – 40 dagene det regner i året i Tyrkia kommer mest på vinteren.  Det er grønt ute her nå og om noen få uker starter blomstringen og da er blir det utrulig vakkert her.

 

Derfor gleder jeg meg veldig til påsken, det er en av mine favorittårstider å være her. 

 

Nå er det lørdagsmorgen og klokken er snart syv, jeg la meg tidlig i går kveld – var kjempetrøtt ettersom vi hadde nattflyving hit natta før.  Gleder meg til en ny dag!

 

I dag skal jeg rundt å se på alle de nye kompleksene og ta masse bilder som jeg legger ut etter hvert.

 

Ha en fin dag!

 

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.04 | 19:46

Hei fra den 19/8 og til med 25/9 lurte vi på om det var mulig å leie en leilighet for
2 . Har leid på prime blue for ca 3 år siden gjennom en norsk dame

...
12.07 | 13:15

Hei. Ja jeg skal sende katalog til deg og sjekke ut hva som er ledig på Prime Blue 4. Sender deg svar på mail :).

...
12.07 | 13:15

Hei, vi bruker den som du har vært på, jeg har faktisk ikke prøvd noen andre. Men vi har vært fornøyde med den :).

...
03.07 | 13:20

Didim er nydelig og det høres ut som dere koser dere! Hvor anbefaler du å ta tyrkisk bad? Jeg har vært på en nede i ei bakgate til venstre for Ataturk (Sultan)

...
Du liker denne siden