Familien Sletten

Canada - dag 1

Jeg har ikke skrevet noe på bloggen, som jeg egentlig hadde tenkt jeg skulle gjøre. Dagene har gått i ett og jeg har forelsket meg i Terrace, den lille villmarkbyen i Canada.

 

Hvordan skal jeg beskrive Terrace? Her er det ikke noe turistme, her får du det ekte, litt røffe. Nesten alle kjører rundt i store, kraftige amerkanske pickuper – flere av dem er ikke engang tillatt i Norge eller blir for dyre å importere. For mange er det sikkert litt harry, men jeg elsker slike biler. Og her er ikke det noe gutte/manne bil, damene kjører rundt i de samme store pickupene.

 

Folk som sitter i matbutikkene er supervennlige, spør hvordan dagen din har vært og greier å få deg til å føle deg spesiell. Folk smiler til deg på gata.

Du må like røff villmark for å like Terrace og omegn. Hele Terrace er omkranset av fjell, nå har vi vært på en del kjøreturer og naturen er fantastisk. Naturen er mye lik Norge, alt er bare så mye større, fjellene er høye og mektige og det renner elver overalt. Og så vet man at villdyrene lurer i buskene. Jeg tør å påstå at jeg sjelden er redd for noe, men her er jeg faktisk litt redd å gå tur alene pga bjørn.

 

Nå har vi vært kjempeheldige med været til nå, det har vært full sol og de mest fantastiske høstfarger. Det bare gnistrer i gult, orange, gull og rødt – bare så vakkert. Jeg har sikkert tatt 1000 bilder til nå og jeg tuller ikke.

 

Første hele dagen vi var her, møtte vi onkel Asbjørn på et koselig spisested til frokost. Slik båser man ser på film, hun som tok imot bestillingen var bare så koselig og så uhøytidelig. Og selvfølgelig var maten kjempegod, dette har medført at vi har spist frokost der hver dag siden. Så hvis du kommer hit en gang så anbefaler jeg Bear Country restaurant.

 

Den dagen dro vi også til Kitimat, som ligger ca 1.5 timers kjøring utenfor Terrace. Kitimat er litt spesiell for meg, fordi det var her far kom første gangen med toget i 1951. Han jobbet et annet sted første året, men kom tilbake neste år og jobbet i Kitimat. Her bygde han seg også hus, som han solgte etter 7 år da han flyttet tilbake til Norge. Vi fant ikke huset hans på denne turen, men onkel Asbjørn skal bli med å vise oss det.

Men vi dro å såg på der han gikk av jernbanen, nå var det en nedlagt stasjon, hvis det i hele tatt kan kalles stasjon. De var 4 brødre som dro hit, men til forskjellige tidspunkt. Men i et år var alle 4 brødrene her samtidig. Onkel Asbjørn som fortsatt lever og onkel Per som er død, ble boende her. Far og onkel Torvald dro hjem til Norge, nå er begge de to døde.

 

Onkel Asbjørn som nå bor i Terrace og har bodd her i mange år nå, har fortalt mange morsomme og vemodige historier fra gamledager.

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.06 | 19:32

Stor klem til hele familien fra oss. Tankene er hos dere.

...
29.04 | 19:46

Hei fra den 19/8 og til med 25/9 lurte vi på om det var mulig å leie en leilighet for
2 . Har leid på prime blue for ca 3 år siden gjennom en norsk dame

...
12.07 | 13:15

Hei. Ja jeg skal sende katalog til deg og sjekke ut hva som er ledig på Prime Blue 4. Sender deg svar på mail :).

...
12.07 | 13:15

Hei, vi bruker den som du har vært på, jeg har faktisk ikke prøvd noen andre. Men vi har vært fornøyde med den :).

...
Du liker denne siden