Familien Sletten

Canada - dag 3

Denne dagen var et eventyr fra vi dro fra Terrace og til vi var fremme i Alaska.

 

Turen tok ca 3 - 4 timer og spesielt de 2 siste timene var naturen helt fantastisk. Høye fjell, sol, nydelige høstfarger og det som gjør alt ekstra vakkert er alle elvene. Vet ikke hvor mange bilder av elver, fjell og sterke høstfarger jeg har tatt, vi hadde knall sol hele veien.

 

Vi stoppet ved Bear Glacier Provincial Park, det var noe av det vakreste jeg har sett - kanskje spesielt på en solrik dag. De høye fjellene, isbreen og høstfargene som ga gjenskinn i vannet. Bildene greier ikke å gjengi hvor vakkert det var. 

 

Videre dro vi til Stewart som er siste tettstedet på den Canadiske siden før Alaska. Og der syns jeg det var så spesielt, rart og fint. Det var en gate og høye fjell, det har tidligere vært en gruveby. Husene langs veien var så små, skal legge ut noen bilder, det var virkelig slik jeg hadde sett for meg i fantasien. Måtte vært perfekte kulisser for en cowboyfilm. Den ene kafeen var som gjenskapt fra virkelig gamledager, dessverre var den stengt når vi var der.

 

Selvfølgelig kjørte alle rundt i store pickuper, ikke noen småbiler her.

Det var et hotell der "King Edward Hotel" og onkel Asbjørn ville vi skulle spise der, han bodde der over en periode på 60 tallet når han jobbet i Stewart. Da var maten på hotellet nydelig og han beskrev at de alltid fikk godt med mat av selskapet de jobbet for. Jeg var litt skeptisk, men nå var det eneste spisestedet som var oppe. Jeg og onkel Asbjørn bestilte fisk og den var helt fantastisk, faktisk beste middagen jeg hadde spist til nå i Canada. Guttene bestilte seg hamburger og de var saftige og gode. Så dette spisestedet var å anbefale og så koselig betjening.

 

De hadde også en fin park i Stewart, som såg ganske ny ut. Den lå rett ut mot havet og fjellene, de hadde laget gangbroer så man kunne gå langt utover havet. Jeg er veldig glad i parker og de hadde også en stor paviljong her med utsikt rett mot havet og fjellene. Både det Canadiske og Amerikanske flagget hang her.

 

Vi dro inn i Alaska til Hyder, det var bare å kjøre rett inn, vi måtte ikke gjennom passkontroll før vi dro tilbake til Canada igjen.

Hvordan skal jeg beskrive Hyder? Jeg er glad jeg fikk oppleve det. Det var gamle, slitne hus, noen fraflyttet, noen bodde det folk i. Det meste var stengt for vinteren når vi var der, men et sted var åpent og der var det velstelt og godt ivaretatt. Det var ei merkelig dame med langt hår og katt som hadde den butikken, katten var nydelig, men jeg torte ikke røre den. Her fikk man kjøpt alt mulig rart, kjøpte meg en caps der det sto Hyder/Alaska på.

 

Vi dro videre innover, kom til det fineste posthuset jeg har sett. I Norge legger vi ned posthusene og her på dette lille stedet hadde de det kuleste posthuset jeg har sett.

 

Til slutt kom vi til den største naturopplevelsen jeg har hatt, det var virkelig bamseland. Pratet med to jenter der og de hadde sittet der siden kl 9 om morgenen og noen få timer før vi kom hadde svartbjørnen kommet ruslende. Derimot såg vi mange ørner, jeg syns det var en stor opplevelse.

Stedet hette Fish Creek, her var det små elver som de hadde laget gangbroer over, slik at man kunne gå over de små elvene og inn i skogen. Gangbroene hadde høye kanter og det var forbudt å gå utenfor disse broene, det var ihvertfall ikke anbefalt. Og jeg hadde aldri tort å gjøre det.

 

Det var en spesiell lukt der og noen steder var den så ille at man kunne ikke gå der. Det lå nemlig fullt av døde, store laks i elvene, dette var delikatesser for både måkene og bjørnen. 

Hit reiser laksen opp å gyter og etterpå dør den. Dermed var det nå fullt av død laks i elva, det låg faktisk tett i tett med laks. Første gangen jeg har sett at måkene ikke krangler om maten. Og pga dette var det også mye ørn her.

 

Det var så idyllisk her, disse gangbroene som var 1 meter eller mere i høyden, med gjerde. Her kunne man rusle rundt og det var satt opp benker der man kunne sitte å nyte naturen.

Høye fjell, skog, småe elver som glitret i solen og mye dyreliv - det var så nydelig og vi brukte lang tid her. Dessverre fikk vi ikke sett bjørn, men det er artig å tenke på at den var der noen få timer før jeg kom dit. Kommer jeg til Canada igjen så skal jeg bruke noen dager oppe i Hyder. Disse jentene jeg pratet om de skulle tilbake dit på kvelden igjen og sitte innenfor gangbroene å vente på å få se bjørnen igjen.

 

... remember we are just visitors to this land of salmon and bears.

 

Såg forresten flere coyoter på veien, som også kalles prærieulver. Jeg syns det er artig med alle ville dyr jeg får se.

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.06 | 19:32

Stor klem til hele familien fra oss. Tankene er hos dere.

...
29.04 | 19:46

Hei fra den 19/8 og til med 25/9 lurte vi på om det var mulig å leie en leilighet for
2 . Har leid på prime blue for ca 3 år siden gjennom en norsk dame

...
12.07 | 13:15

Hei. Ja jeg skal sende katalog til deg og sjekke ut hva som er ledig på Prime Blue 4. Sender deg svar på mail :).

...
12.07 | 13:15

Hei, vi bruker den som du har vært på, jeg har faktisk ikke prøvd noen andre. Men vi har vært fornøyde med den :).

...
Du liker denne siden