Familien Sletten

Canada - dag 11

Denne dagen hadde vi en eventyrreise igjen Hjerte. Dessverre hadde Ivar Andre reist hjem så han fikk ikke vært med. Det var Philip, onkel Asbjørn og jeg som dro på roadtrip.

 

Målet for turen var Gingolx, som er en av landsbyene for Nisgaà nasjon. Nisgaà nasjonen består av 4 indianer klaner, Killer Whale, Eagle, Raven og Wolf. Alle 4 klanene behandler hverandre med stor respekt.

 

Turen tok en 3 - 4 timers kjøring fra Terrace en vei og på veien dit var det utrulig vakkert. Mulig noen syns jeg overdriver når jeg beskriver naturen i Canada, men jeg har aldri sett noe tilsvarende noen gang. Vi har mye vill og vakker natur i Norge, men her er det så mye av det. Fjellene og elvene er så mye større og det er så mye av det og her vi bor og der vi har reist har det vært mye villmark.

 

Vi kom ganske fort inn i Nisgaà nation sitt område som indianerne eier og som onkel Asbjørn sa: " det er langt mellom melkerampene her". For å si det slikt, jeg ville ikke reist hit med en dårlig bil eller lite bensin, for det fantest hverken butikk eller bensinstasjon. Bare natur, natur... høye fjell, elver, blå himmel og sol.

 

Vi kom etterhvert til Nisgaà Memorial Lava Bed Park, her skjedde det noe veldig tragisk på 1700 tallet. 2000 indiandere ligger begravd under lava etter et vulkanutbrudd. Men det var helt utrulig å se, lavaen lå fortsatt som et mørkt teppe over marken i kilometer etter kilometer. Det er ikke til å tro hvordan det var. Flora fortalte i går kveld at ved spesielle værforhold kan det fortsatt blåse aske helt hit til Terrace. Det var rart å se, lava så langt man kunne se, høye fjell, blå himmel og sol, midt oppi alt var det veldig vakkert . Indianerne hadde satt opp skilt om at de ønsket respekt i dette området, da lavaen er gravsteinene over deres forfedre.

 

Ettehvert kom vi til Gingolx, som ligger helt ytterst mot kysten, man kom ikke lenger. Her levde og bodde indianerne og det var ingen souvenirbutikk eller noe forsøk på å selge indianerprodukter.

Det var mye fiske og stort fugleliv, såg flere ørner, jeg syns det var spennende. Var veldig vakkert her, mye fjell, sjø og fiskebåter. Mye utskjæring av høye indianerstatuer som forteller deres historie.

Det var en kafe med litt matvarer i som var veldig spesiell, Philip fikk den beste kaffen ever der. Spurte hvor de handlet maten sin, da dro de helt inn til Terrace og tok storhandling.

 

Vi dro videre til den andre landsbyen som hette New Aiyansh, den lå mere i høyden og der var fjellene helt enorme. Høye og med litt sne på toppen, men det var vanskelig å ta gode bilder, neste gang skal jeg ha kamera med bedre linse. Men jeg har opplevelsene i hodet.

Og her hadde de faktisk en bensinsatsjon. Her var bygninger dekorert med logoene til indianere og mange høye utskjærte statuer.

 

Syns det interessant å se hvordan indianerne lever, nå bor det mange indianere i Terrace også.

 

Vi hadde også en fin opplevelse på hjemturen, etter å ha kjørt gjennom lavaområdet igjen. Da kom vi til Hot Springs, vi visste ikke helt hva det var. Her hadde de laget veier innover skogen av tre og det var så koselig, veldig fint ordnet til. En elv rant ved siden av og selvfølgelig mye skog, det sto et skilt av vi gikk der på eget ansvar i forhold til bjørn.

 

Etter å ha gått kanskje 10 min kom vi frem til de varme kildene, her hadde de ordnet til trekulper, så vannet rant inn og ut - veldig fint. Det var så nydelig og idyllisk. Neste gang skal jeg dit og bade, folk kom dit for velvære og for helsen. 

 

Dette ble mye skriving, men allikevel kunne jeg skrevet så mye mere for hele dagen var en stor opplevelse med mange sterke inntrykk. Vi fikk pratet med flere indianere, de var imøtekommende og fortalte sterke historier om sine forfedre.

 

"Canada er landet for meg", sier onkel Asbjørn og jeg er litt enig. Det er litt kjedelig å tenke på at man snart er tilbake til trauste Vinstra igjen.

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.06 | 19:32

Stor klem til hele familien fra oss. Tankene er hos dere.

...
29.04 | 19:46

Hei fra den 19/8 og til med 25/9 lurte vi på om det var mulig å leie en leilighet for
2 . Har leid på prime blue for ca 3 år siden gjennom en norsk dame

...
12.07 | 13:15

Hei. Ja jeg skal sende katalog til deg og sjekke ut hva som er ledig på Prime Blue 4. Sender deg svar på mail :).

...
12.07 | 13:15

Hei, vi bruker den som du har vært på, jeg har faktisk ikke prøvd noen andre. Men vi har vært fornøyde med den :).

...
Du liker denne siden