Familien Sletten

Nest siste dagen i retten.

I dag var nest siste dagen i retten, i morgen er det fri og på fredag er siste dagen. Da skal aktor legge frem sin prosedyre.

Til slutt er det dommeren med meddommere som skal komme med sin beslutning, det skal komme i løpet av en uke etter rettsaken.

 

I dag har de sakkyndige lagt frem sin rapport med tilleggsrapport. Der de grundig gjennom hele dagen begrunner hvorfor de mener at gutten som drepte Laura Iris er tilregnelig.

Overlege og psykiater Terje Tørrissen som er en av de to sakkyndige sier at dette er den vanskeligste saken han har vært borti. Og Tørrissen har vært sakkyndig i over 600 saker, bl.a. utredningen av Breivik.

 

Dette blir selvfølgelig bare slik jeg oppfattet det, men med så mye planlegging er det vanskelig å se for seg at man kan være utilregnelig. De sakkyndige har forandret oppfatning fra utilregnelig til tilregnelig, altså ikke psykotisk eller noe virkelighetsbrist. Det med bakgrunn i bl.a. de 2 ukene de nå har fulgt med på rettsaken og observert og hørt på avhørene av gutten og de andre.

 

Han planla egentlig å drepe Laura Iris på mandag, hadde med seg den ene kniven fra hjemmet og hentet den andre kniven og hammeren der han hadde gjemt det i et gammelt ysteri. Den dagen greide han ikke å gjøre det, samtidig den dagen såg også hans storesøster han fra vinduet. Da gjemmer han kniven og hammeren på samme sted som tidligere og reiser hjem. På onsdag tar han igjen med seg kniven fra hjemmet og henter den andre kniven og hammeren der han hadde gjemt dem. Den dagen han dreper Laura Iris leverer han først en oppgave / prøve på skolen før han går til Laura Iris sitt hjem. Der venter han i det skjulte til han ser hun kommer hjem fra skolen.

 

Det hele er som i en skrekkfilm.

 

I går vitnet jeg i retten, som tante og fordi jeg har vært mye sammen med familien i tiden etter drapet. Jeg skulle beskrive hvordan familien var før dette skjedde og hvordan familien er i dag. Spesielt har jeg vært mye sammen med Linnea. Jeg har lovet meg selv at jeg skal aldri gi opp Linnea og Julian, de SKAL ha et liv etter dette. Om min søster Synnøve kommer seg etter dette, ja det vet jeg faktisk ikke. Det ødelegger meg nesten å se denne familien som var så lykkelige, ligge i grus.

 

Det som sikkert skjer nå er at blir gutten dømt tilregnelig, så blir saken hans anket. Og så må det hele opp igjen for retten en gang til.....

 

I dag av alle dager kom det opp minne på Facebook fra 3 år tilbake i tid, der var vi alle samlet på grillparty i blokka vår i Didim. Men jeg tenker med sorg på når det dukker opp minner i årene fremover og Laura Iris ikke lenger er med på bildene.

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.06 | 19:32

Stor klem til hele familien fra oss. Tankene er hos dere.

...
29.04 | 19:46

Hei fra den 19/8 og til med 25/9 lurte vi på om det var mulig å leie en leilighet for
2 . Har leid på prime blue for ca 3 år siden gjennom en norsk dame

...
12.07 | 13:15

Hei. Ja jeg skal sende katalog til deg og sjekke ut hva som er ledig på Prime Blue 4. Sender deg svar på mail :).

...
12.07 | 13:15

Hei, vi bruker den som du har vært på, jeg har faktisk ikke prøvd noen andre. Men vi har vært fornøyde med den :).

...
Du liker denne siden