Familien Sletten

Didim dag 10

I dag har Linnea og jeg hatt en fin tur opp i fjellene i Bafa Lake, det er virkelig et av mine favoritt områder. Det er ikke langt fra Didim, allikevel føles det som om man kommer inn i en annen verden.

 

Det første som møter en, er de fantastisk, spesielle fjellene og så er det jordbruket. Det er grønt og frodig, innsjøen ligger der og i dag var det mye fugler der. Såg en knall grønn liten fugl. Et sted der som det renner vann ned i innsjøen, med grønt siv og mange hvite flott fugler - aner ikke hva slag det var. Men det var så vakkert.

 

Og ikke minst eselene som vi ble kjent med i dag, de var så gode. De var helt blanke i pelsen, vi fant ut at de måtte ha det veldig bra og de kom bort for å prate med oss. Tok noen nydelige bilder av Linnea og de to eslene.

 

Mange plasser oppover i landsbyen sitter de gamle damene med vide bukser, sitter å strikker og prøver å selge sine produkter. Vi dro helt opp til toppen av landsbyen og der er det veldig trange gater og nærmest smug. Angret med det samme jeg tok siste svingen og såg bilene - fortet meg å snu bilen og kjørte litt nedover igjen. 

 

Jeg spiser alltid på restauranten som heter Pelikan, der var vi for første gang når guttene var bare småe. Og da går ikke jeg noen andre steder, jeg er super lojal mot de stedene som jeg liker.

 

Utsikten der er verdt alt, det er litt gammel stil med steinbord, allikevel var det litt forandrete i år fra i fjor.  De hadde utvidet litt, men det var gjort på en fin måte og de må nesten få lov til å modernisere litt.

 

Salaten vi bestilte der smakte nydelig og bare jeg får sitte der med en Pepsi Max og nyte utsikten så kan jeg spise hva som helst. Ja tenk de hadde Pepsi Max, da var jo alt helt max.

 

Etterpå dro vi ned til min neste favorittplass i Bafa Lake, Herakleia heter restauranten. Det er flere små spisesteder nedover veien mot innsjøen, men jeg har bare vært på Pelikan.

 

Der er det så idyllisk at det er nesten litt unaturlig. Vinglete trestoler og små bord står ytterst mot innsjøen og under trærne. Og midt oppi dette vandrer hønene og litt ute i innsjøen ligger antikke monument. Bare så vakkert.

Her er det ikke noe som haster, alle bare slapper av og det gjelder også de som jobber der. Neida, de har sikkert mye å gjøre. Men jeg kriblet etter å rydde litt iblant stolene, sette de mere på plass inntil bordene. Neida, de sto i et kaos rundt omkring. Og det er ikke noe kjøpepress der for å si det slikt, vi måtte gå inn i huset for å få bestilt tyrkisk te.

Men for en idyll, hvis man liker å oppleve noe litt annerledes. Plutselig hoppet en høne opp på en stol eller et bord og bare kikket seg rundt, som bare en høne kan gjøre.

 

Små og litt slitne båter ligger å vugger i vannet. I dag var det et brudepar der som fikk tatt bilder av seg, de bildene måtte bli vakre.

 

Vi avsluttet dagen med å kjøre ut på hovedveien igjen og ta av ved skiltet  Ceri restaurant, den ligger helt nede ved innsjøen. Men på andre siden av der vi var tidligere. Den ligger rett overfor en liten øy, som er fuglereservat - har aldri sett så mye fugler der som i dag.

 

Solnedgangen her er nydelig. En slik dag lever man lenge på 🙂.

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

07.02 | 16:16

Kjempefine sider med god informasjon om alt. Du er dyktig.

...
29.01 | 01:13

Hei til dere som drømmer

Om egen selveier leilighet i vakre Didim området. Har selv kjøpt i nye Primeblue 4 og angrer ikke. Nærhet til fin strand m.m

...
14.07 | 14:15

Ja det er heis i Prime Blue 4 :)

...
13.07 | 01:13

Er det Heis i Primeblue 4 A block

...
Du liker denne siden