Familien Sletten

Didim dag 22

I dag bestemte Linnea og jeg oss for å kjøre oss en tur til en liten fiskelandsby som heter Karina i Søke.

 

Da kjører man til Akkøy, svinger mot skiltet Miletos og bare fortsetter rett frem på den veien til man kommer til en liten landsby, med et skilt der det står Doganbey. Følger bare den veien og fortsetter egentlig bare på den til du kommer til enden, der er ligger idylliske Karita.

 

Siste delen kjører man langs havet og der er det et rikt fugleliv der. Det er enormt stort område som er fredet og det er et stort samarbeid mellom flere viktige og store organsiasjoner bl.a. WWF.  Her er det det dalmatiske pelikaner som det er viktig å ta vare på da de har vært i sterk nedgang. Og så er det Flamingo her, de rosa høyføttede vakre fuglene, første gangen jeg såg de her trodde jeg ikke at jeg såg riktig. Det er veldig vakkert å se utover havet og se fullt med Pelikaner og Flamingo.

 

Denne fiskelandsbyen er ikke stor, nesten helt uforståelig at noen kan finne på å bosette seg så kronglete. Regner med at denne landsbyen er fra den tiden man kom hit kun med båter. Jeg elsker slike plasser og vi valgte å spise på den restauranten som heter Karina. Der spiste jeg sist jeg var der også og var veldig fornøyd med maten.

Her serverer de kun sjømat og for Linnea var ikke det helt en innertier, men de hadde salat også. Og en slags varm ost som smakte himmelsk.

 

Jeg bestilte meg både schampi og calamari, helt nyfisket fra sjøen - smakte nydelig. Vi satt lenge og koste oss, man sitter noen få meter fra vannet og det er nydelig der. Det som kanskje vi ble mest opptatt av der var alle Stokkendene som lå i skyggen av en båt.

De styrte hele stedet, vandret en av gårde gikk alle de andre etter og da spaserte de over veien og kom det en bil så var det bråstopp for bilen for Stokkendene gikk bare videre. De gikk flere ganger frem og tilbake over den lille veien der, på rekke og rad. Og til slutt når det ble skygge i veien, ja da la de seg der.

 

Det var også en stor Pelikan som vandret rundt omkring der. Først satt Pelikanen på en båthenger, vi trodde ikke den var ekte, men såg etterhvert at den pustet. Den vandret rundt omkring der som om den eide plassen den også.

 

Gøy og se samspillet mellom fuglene og menneskene som bodde der.

 

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

07.02 | 16:16

Kjempefine sider med god informasjon om alt. Du er dyktig.

...
29.01 | 01:13

Hei til dere som drømmer

Om egen selveier leilighet i vakre Didim området. Har selv kjøpt i nye Primeblue 4 og angrer ikke. Nærhet til fin strand m.m

...
14.07 | 14:15

Ja det er heis i Prime Blue 4 :)

...
13.07 | 01:13

Er det Heis i Primeblue 4 A block

...
Du liker denne siden